Meer dan 200 kaasmeesters van over de hele wereld namen deel aan de preselectie voor het tweejaarlijkse Wereldkampioenschap in Frankrijk. Na een theoretische proef mocht Nathalie samen met 9 andere kandidaten naar de finale in Tours. “Ik was de enige Belgische en stond in de finale tegenover Amerikanen, Japanners, Nederlanders en Fransen. Heel indrukwekkend allemaal.”
Het kampioenschap, dat gekoppeld is aan een prestigieuze beurs voor professionals, bestaat uit 9 proeven, verspreid over een hele dag. “Best vermoeiend,” gaat Nathalie verder, “maar ik had mijn zenuwen onder controle en genoot van elk moment. We kregen theoretische proeven voorgeschoteld waarin we onder andere de smaak van 4 verschillende kazen blindelings moesten proeven, en in de snijproef moesten we kaas perfect kunnen afsnijden in porties van 250 g.”
Niet alleen haar presentatie van de Zweedse kaas Wrångebäck viel in de smaak bij een 9-koppige jury, ook haar kunstwerk uit 10 kg kaas bezorgde Nathalie uiteindelijk de gouden medaille. “Een mooie beloning voor ons jarenlange harde werk. Mijn man Luc en ik zijn beiden gepassioneerd door het vak. We behaalden al verschillende titels, maar nu is de top bereikt. Het is een titel voor het leven die ik met veel trots zal dragen.”
Dat de beste Meester Kaasrijper op heel wat respect kan rekenen van collega’s blijkt uit de vele felicitaties van over de hele wereld. “Dit geeft zin om te blijven evolueren en de beste te zijn in ons vak. We blijven inspanningen leveren om onze klanten een unieke smaakervaring te bezorgen met gerijpte kazen uit onze eigen rijpingscellen. Het kost wat meer tijd en moeite, maar je proeft een wereld van verschil.
Wilt u zelf eens onze kazen proeven?
Neem dan een kijkje naar ons aanbod of kom gerust langs in de winkel.